Loopbaancoaching

Stress in relatie tot werk komt in allerlei vormen voor. Je ervaart bijvoorbeeld stress door een (te) hoge werkdruk of omdat je bang bent om te falen. Anderzijds kun je ook stress ervaren omdat je het gevoel hebt dat jouw werk niet meer bij je past, je geen energie meer uit je werk haalt of omdat je weet dat jouw contract niet verlengd gaat worden. In dat geval kan loopbaancoaching of loopbaanadvies je helpen ontdekken wat jij precies zoekt in een baan, waar jij je talenten optimaal benut en wat je mogelijkheden zijn.
Loopbaancoaching

Wat is loopbaancoaching?

Omdat we zoveel tijd op ons werk doorbrengen, is het belangrijk dat we ons daar goed voelen. Dat uit zich vaak in energie, inspiratie en een voldaan gevoel op of na het werk. Je goed voelen op het werk hangt van meerdere factoren af. Van het werk zelf natuurlijk, maar ook van de organisatie, werkplek en collega’s. Als één van deze factoren niet (meer) aan jouw wensen voldoet of bij je past, kan loopbaancoaching je verder helpen. Je leert dan met een frisse blik naar jouw kwaliteiten, wensen en ambities te kijken, zodat je uiteindelijk (weer) passend werk weet te vinden.

Loopbaancoaching helpt

Een loopbaancoach helpt jou te achterhalen waar de problemen op je huidige werk door ontstaan. Samen ontdekken jullie wat jou drijft, wat je te bieden hebt én in wat voor soort werkomgeving deze overtuigingen en kwaliteiten het beste tot hun recht komen.
Wanneer je werk hebt dat bij jouw sterke punten, ambities en wensen past, levert je dat inspiratie, energie en een voldaan gevoel op. Belangrijk daarbij is dat een loopbaancoach jou alleen ondersteunt en jij dus zelf de touwtjes in handen neemt.

Waarbij helpt de loopbaancoach

Loopbaancoaching kan jou verder helpen als:
  • je geen inspiratie, energie of een voldaan gevoel uit je werk haalt.
  • jouw werk of werkomgeving niet strookt met wat jij belangrijk vindt in het leven en jij je daarom niet prettig voelt bij wat je doet.
  • jouw kwaliteiten, talenten en sterke kanten niet optimaal benut worden op het werk.
  • je lang zonder werk hebt gezeten of komt te zitten en je niet goed weet wat voor ander werk bij je past.

Ontslag, re-integratie of outplacement

Op zoek gaan naar een nieuwe baan is lang niet altijd een vrijwillige keuze. Misschien ben je ontslagen door een arbeidsconflict en daarom op zoek naar een nieuwe baan. Of heb je heel lang zonder werk thuisgezeten door arbeidsongeschiktheid, maar kun of wil je nu weer aan de slag, eventueel in een ander werkveld. Ook in die gevallen kan loopbaancoaching een uitkomst zijn. Alhoewel jijzelf natuurlijk degene bent die de baan moet binnenhalen, kan een loopbaancoach je tips geven en helpen ontdekken in welke werkomgeving jij het beste past. Ook in het geval van outplacement, waarbij je weet dat je binnenkort je baan kwijtraakt, helpt een loopbaancoach je verder.

Wat gaan we doen?
Wij kijken samen naar welke factoren de problemen op jouw werk veroorzaken en of je deze problemen kunt verhelpen met een nieuwe baan. Daarna stellen we vast wat jou drijft op je werk, wat je ambities zijn en over welke kwaliteiten je beschikt. Vervolgens kijken we bij wat voor soort werk en in wat voor soort werkomgeving deze drijfveren, ambities en kwaliteiten het beste tot hun recht komen. Bij dit alles behoud jij zelf de regie en neem je dus zelf de touwtjes in handen. Een loopbaancoach is geen therapeut of medisch specialist: het is belangrijk dat jij zelf het heft in handen neemt en wij jou ondersteunen waar we dat kunnen.

Neem gerust contact op
Onze beroepsverenigingen
Het StresshuisHet StresshuisHet Stresshuis


Onze certificeringen
Het StresshuisHet StresshuisHet StresshuisHet StresshuisHet Stresshuis